Salsa

Rankdarbių pamokos: Muilo gamyba

3100

 

Muilo gamyba

Mums prireiks:

1. Dviejų puodų skirtingų dydžių

2. 100 g muilo (be priemaišų,paprastas baltas muilas,gali būti vaikiškas)

3. Stiklinės karšto vandens

4. 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

5. Priedų (pagal norą) (čia jau fantazijos ir skonio reikalas,tai gali būti įvairios žolelės,tarkuotos žievelės,prieskoniai...tokie,kaip cinamonas,gvazdikėliai,galite įdėti medaus,pieno,porą lašų eterinio aliejaus,džiovintų gėlių...)

6. Valgomojo šaukšto (pageidautina medinio)

 

Ant viryklės dedame du puodus,vieną įdėję į kitą,į didesnį pilame vandens,kad pasiektų mažojo dugną(aš mažesnį dėjau seną(dėl visą ko,jei liktų kvapas ar muilo likučiai) ant mažos ugnies.

Palaukiame porą minučių kol puodai įkais ir įpilame 2 valgomus šaukštus alyvuogių aliejaus (100g muilo,jei muilo dėsite 200g,alyvuogių aliejaus atitinkamai 4 valgomieji šaukštai)

Alyvuogių aliejus taip pat turi pakaisti porą minučių.O tuo metu smulkiai tarkuojame muilą

Taip atrodo sutarkuotas muilas

Dabar muilą suberiame į puodą ir gerai išmaišome su alyvuogių aliejumi

Išmaišę,įpilame 180-200 ml vandens(stiklinę) ir maišome iki vientįsos masės.Aš dar įpyliau pieno(maždaug 50 ml),taip geriau putoja

Uždengiame puodą dangčiu ir kaitiname 10 minučių kartkartėmis pamaišydami

Dedame priedus,kokius tik norite.Aš iš pradžių įdėjau medų

Po to maltų čiobrelių

Sirupo spalvai paryškinti.Galima ir kokio nors kito valgomojo dažyklio(pvz burokėlių sultys, sutarkuotų agurkų)

Šį kartą įdėjau ir kremo rankoms

Galima įlašinti porą lašų eterinio aliejaus.Jis priduos muilui norimą kvapą,tik nepersistenkit,nes per daug kvapo gali viską sugadinti.Viską išmaišius virkite dar 10-15 min.

Paruoškite norimos formos indelius,sutepkite juos eteriniu aliejumi(kad lengviau būtų išimti muilą), supylkite muilo masę ir pastatykite ant palangės porai valandų iki kol sustings(gali sustingti ir per kokias 5-7 valandas,taip kad nesijaudinkyte,jeigu po 2-3 valandų dar ne visai sustingo)

Išimkite muilą iš formelių(aš muilą perpjaunu per pusę ir palankstau formelę iš apačios,kol jis neišeina,nes pats lengvai "neiššoka"

Dabar padėkite muilą į saugią vietą neuždengus,laikykite kambario temperatūroje savaitę,kol muilas sukietės(kartais galima jį naudoti jau po 5 dienų) Aš muilą laikau rūbinėlės viršutinėje lentynoje,sudėjusi jį į batų dežutę,neuždengusi dangčio(jei uždengsite,muilas pradės pelyti)

Sėkmės!!!

 

Liole 0

Labai fainai Aš dar noriu paklausti, kokį muilą naudoti, ar kokio geriau nenaudoti? Ir kokie dar gali būti priedai? O kad lengviau būtų išimti nebandėte trumpam įdėti į karštą vandenį? ar taip būtų blogai?
Labai ačiū už pamokėlę

colibri 0

o muilas bet koks tinka??

Salsa 0

Vieną kartą pirkau spalvotą muilą,iš glicerino,tai nepatiko jis man.Geriausia naudoti paprastą baltą muilą,galima ir vaikišką.Aš perku Johnson's baby,Maximoje 100 g kainuoja 1,89,yra skirtingų rūšių,su medumi,pienu ir dar kažkoks.Priedai kokių tik norite,čia pagal fantaziją.Eteriniai aliejai,įvairios žolelės,kava(jos daug nedėkite,nes muilas bus grubus),kakava,smulkintos avižos,apelsino,citrinos žievelė,kakavos sviestas,molis(aišku pirktinis,o ne iš lauko),džiovintos rožės ir t.t....Į vandėnį dėti nebandžiai ir nebandysiu,nes iš pradžių norėčiau kad muilas gerai sukietėtų ir tik po to papultų į jį vanduo

Salsa 0

Tiks bet koks muilas,be priemaišų.Paprastas,baltas.

KristinaL 0

Aciu. idomi patirtsi. reiks kada isbandyti

Salsa 0

Tikrai įdomu muilą daryti,dar įdomiau kai jis jau gatvas ir gali jį išbandyti,

urte 0

darysiu,datysiu,darysiu,aciu labai uz pamokele...

Salsa 0

Nėr už ką,lauksim rezultatų

Aniuta 0

спасибо! моим бедным ручкам просто необxодимо такое мыльце с кремом маслом и эфирными олеюкасом для релакса!!! тааааак!мыла мы еще не варили дома!!!

Salsa 0

Вы меня улыбнули своим комментарием Мыло такое дома иметь это очень хорошо,все натуральное,знаешь точно,что вложено и вообще класс

juste 0

super pamokėlė

LaNa 0

o i pirma puoda (kuris didesnis) nereikia pilti vandens?

Salsa 0

lolita09 - ačiū

Salsa 0

LaNa,aš vandens nepilu,ir negirdėjau,kad reikėtų,bent jau kai darai muilą,jei tirpdyt parafiną žvakei,tuomet vandenį pilt reikia

KristinaL 0

hm.. o as buvau tikra, kad reik vandens....

LaNa 0

o kam tada tas pirmas puodas? as pagalvojau, kad i pirma ipili vandens, o antras gautusi, kaip ant garu?

KristinaL 0

tai matyt ir be vandens galima Lauksim Salsos paaskinimo

Salsa 0

Tas pirmas puodas matyt tam,kad muilo nevirti tiesiogiai.Paieškojau dar internete,bet niekur neradau,kad reikia vandenį pilti.Nežinau,gal jus pabandykite,bet aš jau taip darau ir man gerai viskas gaunasi.Aš bendrai verdu pusę valandos,todėl per tą laiką ten tas vanduo labai jau burbuliuotų,manau.

urte 0

O tai tas pirmas puodas tuscias neprisvila?

Salsa 0

Na,jeigu jums bus ramiau,galite vandenį įpilt,nes yra šioks toks kvapas,kaip degintų plaukų,bet nedaug,o puodo dugnas nebūna prisvilęs ar pajuodavęs,toks koks buvo,toks ir lieka,aš bijojau statyk ant ugnies pirmą kartą,bet kai viskas gerai,jau ir negalvoju,kad kas gali atsitikti

Salsa 0

O čia kempine su kuria praustis ar grindis valyti? Tokios formos įdomios...Aišku galima,visaip gailma ir su vilna padaryti ir bus,kaip kempine

edituteee 0

as perku naturalu muila, bet ji laiko brandina menesi.o kodel cia trumpai, gal delto kad jau muila naudoji.

Salsa 0

Gal skirtinga sudėtis muilo,bet žinote,paskutinį kartą muilą padariau kai,tai jau praėjo savaitė,o jis vis dar šlapias (nes,nes skystas,pakankamai kietas,bet dar ne gatavas).Šį kartą turbūt kokias 2 savaites reiks laukt,kol pasigamins.

Aruna 0

Tas puodas pirmas statomas tam, kad į jį pilti vandens. O ne plikam puode daryt.
Galimas ir toks varinatas, kad sumaišytą masę stato į mikrobangę ir laikas nuo laiko pamaišant ten pakaitina.Ir jeigu dedate džiovintas žolytes, tai jas reikia suumulkinti kuo smulkiau- pvz su kavamale, nes paskui gali gautis skaudus skrabas.
Salsa, gal medaus per daug pridėjai, jis gi kaip ir cukrus veikia kaip masės skystintojas

Salsa 0

Gal ir reik vandens,jei kam taip ramiau,geriau pilt.O žoles,aišku geriau susmulkint,pas mane kaip arbata čiobreliai,tai ir smulkint nereikia,o lapų didelių tai manau nieks nesugalvos dėt Dėl mikrobangės nežinau,neturiu